A vegades els valencians entrem en crisi al pensar lo poc que hem contribuït al progrés mundial. Però tenim cantants alcoians il.lustres com ara el Camilo Sexto, el Francisco o l’Ovidi Monllor i que dir del Berlanga, el Miguel Hernadez o el Ausias March. També tenim als Borgia, pero d’eixos cal millor oblidar-s’en… En festes som innovadors: les falles, els Moros i Cristians o les mascletades. Però si hi ha un llòc que ningú ens pot llevar es el de ser els descubridors de la paella i per extensió, de la impressionant varietat d’arrossos valencians. I el secret resideix en barrejar sabiament l’arròs, l’oli verge d’oliva, i un caldo que arreplegue el sabor del tot tipus de productes de primera qualitat.
Aquest arròs que ara presente es ben fàcil de fer però de excel.lent resultat. Si li lleves els caragols passaria a ser totalment vegetarià. Animar-vos a tastar-lo!!
Ingredients
500 gr d’arròs
1,5 litros de caldo vegetal
3 cebes
1 nap
2 carxofes
un grapadet de fesols cuïts (opcional)
12 caragols d’horta
oli d’oliva i sal
El.laboració
1) Per a 6 persones, farem el caldo de verdures (les que t’agraden) i el reservem .
2) fregim les cebes ben capolades i quan estiguen ben cuides afegim el nap a trossos xicotets
3) afegim el caldo, els caragols previament enganyants i les carxofes en talledetes molt fines
4) Corregim de sal i deixem bollir per 10 minuts
5) Ara es el moment de l’arròs i el grapaet de fesols
6) 17 minuts despres llevem el peròl del foc, el deixem reposar 2-3 minuts i servim.
Ingredients