Ja fa temps que volia pujar aquesta recepta d’una amiga, Ann, natural de Bèlgica però que segur que fa mes anys que viu a Calp que al seu poble natal. El resultat d’aquest risotto es excel.lent i potser Puigdemont haurà d’acostumar-se a les cols de Bruxel.les i deixar de banda l’arròs a la cassola!!.
Ingredients (4 persones)
- 2 mides d’arròs (uns 350 gr)
- 200 gr de cansalada fumada (bacon) si no t’agrada massa el bacon, pots fer servir 4 llonganisses.
- 400 gr de cols de Bruxelles
- 1 ceba
- 1 got de vi blanc
- 1 litro de caldo de verdures
- pessic de pebre
- 40 gr de mantega/margarina
- oli d’oliva verge (almenys 75 gr)
- Sal
Preparació
Fes a trossos menuts les cols, la ceba, les llonganisses (o bacon). Fes-los amb l’oli fins que estiga el sofrit ben cuit.
Tindrem a mà el caldo de verdures i el vi; posem l’arròs i el fregim fins que es torne dorat, anem aleshores afegint el vi i despres el caldo tot remenant per a aconseguir la textura desitjada.
Finalment tanca el foc i afegeix la mantega/margarina i el pebre negre i remena lleullerament.