En la categoria de «morralla» s’arreplegen una bona muntonada de peixos i altres animals de roca de poc aprofitament directe, ja sia per lo menut del tamany o per l’excés d’espines i òssos. A les llotges del Mediterrani en la nostra costa, per poc mes de 5 euros pots emportar-t’en 1 kg d’aquests poc valorats peixos. Si de seguida els portem a la cassola podem fer un arròs de bandera.
Ingredients
Per al caldo
750 kg de morralla
1 fulla de llorer
1 ceba
1 tomaca
2 dents d’all
1 grapat de fulles de julivert
sal
Per la cassola
400 gr d’arròs
2 dents d’all i 2 nyores picades
Uns anells de calamar a trossets menudets
oli verge d’oliva, safrà i sal
El.laboració
1.- Frig tots els ingredients del caldo peix per a incrementar el sabor . Afegeix 1,5 l de aigua i fes el caldo durant 40 minuts.
2.- En una cassola de fang o ferro frig en bona cosa d’oli 2 dents d’all i 2 cullerades de nyora picada.
2.- afegeix tambè uns trossets de calamar si t’agrada o en tens, i després l’arròs; frig-lo fins que canvie de color.
3.- Ara fica-li el caldo i porta’l a ebullició
4.- 20 minuts i ja el podem gaudir!!!
Este si que es simple y la pinta es increíble…